dimecres, 19 de maig del 2010

Focaccia d'olives negres




Tal i com us vaig explicar l'última vegada, la Focaccia és un pa típic italià. Sempre me l'havia mirat de lluny però des que vaig provar de fer-lo... que és un no parar de fer focaccies! de tomàquets secs, d'olives....

És fàcil de fer, el mateix sistema que preparar la massa de pizza, l'única cosa que necessita més estona per reposar i llevar, però el resultat sempre és bo.

Ingredients per la Focaccia:

- 250 gr de farina aproximadament
- 1/2 dau de llevadura
- aigua tèbia
- sal
- sucre
- oli
- orenga fresca o seca
- unes quantes rodanxes d'olives negres

Prepareu la massa fent un volcà amb la farina, i hi afegiu la pisca de sal, la pisca de sucre i un bon raig d'oli. A continuació afegiu la llevadura ja dissolta amb aigua tèbia i aneu afegint aigua fins aconseguir una massa homogènia i que no se us enganxi a les mans.

Després la deixeu reposar dins un bol i tapada amb un drap a un lloc lliure de corrents d'aire. (Jo sempre encenc el forn al mínim uns 5 minuts, i després deixo reposar la massa allà dins).

Al cap de 40 minuts aproximadament, la treieu i l'estireu sobre paper del forn mantenint sempre els dos dits de gruix, i la torneu a deixar reposar tapada.

Finalment la torneu a treure i l'estireu una mica més, hi marqueu el dit fent solcs, afegiu les rodanxes d'olives negres per sobre, les fulles d'orenga, sal i un raig d'oli.


Tingueu el forn prèviament escalfat al màxim (uns 250º) per la part d'abaix.

Fiqueu la focaccia al forn, i enceneu el forn de dalt i abaix.

Espereu uns 10 min aproximadament, fins que veieu que ja ha enrrossit, i ja la podreu treure.

És millor deixar-la refredar una mica, i menjar-se'la tèbia o freda. És perfecta per acompanyar embotit o una amanida.





3 comentaris:

  1. Mmmm m´encanta la foccaccia i aquesta teva amb olives em sembla boníssima...petonets

    ResponElimina
  2. Des que vaig descobrir les focaccies a les Dolomites, que gairebé les prefereixo més que les pizzes... són un vici, oi?

    ResponElimina
  3. Quina guapada! Te n'agafaria un tall! Té un aspecte sublim!

    ResponElimina