dijous, 10 de febrer del 2011

Pastís mousse de crema catalana i brownie



Des que vaig veure aquesta recepta al blog de la Mercè a http://www.cuinaperllaminers.com sabia que l'havia de fer algún dia.
Així doncs l'he adaptada a la meva manera de fer la cuina, però el resultat segueix sent un postre fí, elegant i sobretot dolç i exquisit.

També ho podeu provar de fer amb una base de galeta que pot resultar igual de bo.



Ingredients pel brownie:
- 150 gr de xocolata negra
- 100 gr de mantega
- 2 rovells i 2 clares
- 75 gr de sucre
- 30 gr de farina

Posem a fondre la xocolata al bany maria. Un cop desfeta hi afegim la mantega i deixem que es dissolgui. Reservem.

Batem les clares amb la meitat del sucre, i per altra banda mesclem els rovells amb l'altre meitat de sucre.
Barregem la xocolata amb la crema dels rovells i incorporem la farina. Finalment anem incorporant les clares i mesclem amb compte.

Aboquem la massa en un motlle cilíndric amb paper del forn a la base, i enfornem a 190º durant uns 15 min, fins que al punxar amb un punxó aquest surti net.
Un cop cuit el treiem i deixem refredar.
Nota: En aquest cas no he inclòs nous perquè resultés més agradable al paladar.


Ingredients per la mousse de crema catalana:
- 6 rovells d'ou
- 270 gr de sucre
- 750 ml de llet
- 1 branca de canyella
- 1 pell de llimona
- 75 gr de maizena
- 4 fulles de gelatina
- 200 ml de nata per muntar
- 50 gr de sucre

Deixem les 4 fulles de gelatina remullant-se amb aigua.

Posem al foc la llet amb la llimona i la canyella. A part barregem els rovells amb el sucre (270 gr) i una miqueta de llet. Afegim la mescla a la llet que teniem escalfant-se i anem remenant sense parar. Quan començi a arrencar el bull afegim la maizena diluïda amb una mica de llet i esperem a que espesseixi sense deixar de remenar.

Ara escorrem les 4 fulles de gelatina i les incorporem dins la crema tot donant voltes fins que s'hagi desfet.
Muntem la nata amb 50 gr de sucre i ho incorporem amb la crema catalana. Ho semi-muntem amb les varilles i ho aboquem damunt del nostre brownie.
Guardem al congelador fins al dia següent, i després ho tindrem a la nevera un mínim de 7 hores abans de servir.



Bon profit!

17 comentaris:

  1. Guau, aquest postre ha de ser una delícia!! M'encanta la crema catalana, o sigui que me l'apunto, que t'ha quedat molt maco!!
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  2. M'agraden molts les postres amb textura de mousse... fresquetes, esponjoses, suaus i lleugeres, són les meves preferides. I la base de brownie, molt millor que la típica de galetes, ja ho crec! ;)

    ResponElimina
  3. Renoi!!!!

    Quin troç de pastís mes bo.
    El brownie es un dels meus pa de pessics (per possarlo en una categoria) que mes m'agraden i amb la mousse de crema ha de ser la canya!!

    M'emporto la recepta de la mousse, que de crema encara no l'he fet, i he de fer un àstís per aquest cap d setmana.

    Remuacks!

    ResponElimina
  4. Encapçalant la recepta d'avui, caldria posar-hi un asterisc gegant tot dient *abstenir-s'hi els no llaminers.

    Mai he estat gens d'abstencions :)

    ResponElimina
  5. T'ha quedat perfecte, m'encanta aquest tipus de de pastís.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Mmmm...com m'agraden els dolços amb textura de mousse...ja veig, l'hauré de fer!! A la carpeta de pendents! Un petó, Paula

    ResponElimina
  7. me agrade el pastis i base de brownie, molt millor que la típica de galetes,ala carpeta de pendents
    peto
    miquel

    ResponElimina
  8. Són tan suaus aquests tipus de pastissos...
    Molt bona combinació, i encara que la base podria fe-se amb galetes, realment no seria el mateix!

    ResponElimina
  9. que loco, una mousse de crema catalana, ¡excelente idea! che, está impecable esta tarta... habría que desarmarla un poco, pasarle un dedo, o un mordiscón, que de tan perfecta parece de mentirita, jeje
    ¡Saludos!

    ResponElimina
  10. Un pastís perfecte, mousse, base de brownie, què més es pot demanar?

    ResponElimina
  11. Que bon pastís està dient menja'm i amb el brownie de base estarà exquisit.
    La decoració molt bonica.

    ResponElimina
  12. Caram,
    Quina cosa més deliciosa... Irresistible pels llaminers i no llaminers!

    ResponElimina
  13. Ara mateix me’n menjaria un bon tros, te una pinta deliciosa i es feta amb brownie de base Ummmmm
    Petons

    ResponElimina
  14. Quina presència i quina finor!, un pastís que segur et fa quedat com una "reina",eh?... Realment un pastís tipus mousse (els meus preferits) que tindré en compte! Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  15. Crema catalana y Brownie....una combinació espectacular, igual que el resultat!! ha d'estar de vici aquest pastís.Ets una artista!
    M'alegro molt que t'agradés la Focaccia...et va quedar super esponjosa y melosa! Moltes gràcies per la menció!! ;)
    Molts petonets bonica i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  16. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

    Que buenísima idea la que has tenido, vamos brownies y crema catalana, es que debe ser la gloria en vida!! Tengo que probar este postre lo ante sposible gracias por compartirlo!!
    aprovecho la visita para invitarte al Concurso de Tu E Chef de Hierbas y Especias, concursar es muy fácil, sólo tienes que preparar una receta cuyo toque principal sea una Hierba o Especia (de uso alimentario), como por ejemplo "Pollo al romero" o "Bizcochuelo de Canela", hacerle una foto y seguir las instrucciones del concurso…quieres saber más del concurso?? Visítame pinchando sobre el Enlace del Concurso .
    Un Beso muy gordo!! Te espero!!
    Pili
    Tu E Chef
    http://tuechef.blogspot.com
    Enlace del Concurso

    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

    ResponElimina
  17. No Helelna, espera't al dia 15!! jejeje Només féiem un recordatori! :P

    ResponElimina