divendres, 23 de desembre del 2011

Carmelets de foie i boletes de roquefort i raïm




































Ingredients pels carmelets de foie:
No poso quantitats perquè depen de les unitats que en volgueu fer. 
- Pasta philo
- Mousse de foie
- Melmelada d'albergínia, i si no en tinguéssim podem utilitzar de tomàquet
- Mantega

Primer agafem una fulla de pasta philo i la dobleguem per la meitat fent un rectangle. En tallem 4 quadrats i els pintem de les vores amb una mica d'aigua.

Al centre de cada quadrat hi posem una petita porció de foie i un xic de melmelada d'albergínia al damunt. Tanquem els carmelets i fem un nus lleuger a cada punta pr donar-li forma.

Pintem pel damunt amb una mica de mantega fossa. Enfornem uns 8-10 min a 250º, quan veiem que s'hagin enrrossit els treiem del forn.





































Ingredients per les boletes de Roquefort: (per 6 boletes)
- 100 gr de Formatge Roquefort tot i que pot ser bo igual amb un Gorgonzolla
- 6 grans de raïm
- festucs

Primer treiem les llavors al raïm, passem per la picadora els festucs i aplastem el formatge amb l'ajuda d'una forquilla.

Un cop ben aplastat afegim una bona cullerada al damunt d'un retall de paper film. Al centre hi col·loquem el gra de raïm i amb la mà anem tancant i embolicant el paper film, tot assegurant-nos que el raïm queda ben cobert de formatge.

Retirem el paper film i arrebossem la boleta pels festucs esmicolats.

Bon profit i Bones festes!

12 comentaris:

  1. Dues propostes bonísimes!! Bones festes per tu també!

    ResponElimina
  2. Excelente combinación, me ha encantado.
    Helena te deseo una feliz navidad y próspero año 2012, que todos tus buenos deseos se hagan realidad.
    Besitos bonita.

    ResponElimina
  3. Una proposta molt bona. El foie és un bon ingredient per aperitius. Bon Nadal!

    ResponElimina
  4. Uns aperitius de luxe, idels per aquestes festes. El de foie és el meu preferit :-)
    Petons i bon Nadal

    ResponElimina
  5. MOLT BONES FESTES!, Encantada d'entrar sempre per aquí i que tú ho facis. Ets encantadora!

    ResponElimina
  6. Dues propostes perfectes per a uns aperititus de luxe. La combinació amb la melmleada d'albergínia ha de quedar boníssima!

    ResponElimina
  7. Quins aperitius més bons per aquests dies!!
    Bon Nadal i Feliç Any Nou!

    ResponElimina
  8. Caram, quines idees més bones!!! M'agraden totes dues, però les boletes de roquefort m'han robat el cor, la combinació amb el dolç del raïm és estupenda!!!!

    Petonets i bones Festes!!!
    Anna

    ResponElimina
  9. Olé que maravilla, estos es un lujazo de aperitivo, me ha encantado, hace unas semanas compré pasta philo y no tenía ni idea en que usarla, así que en el congelador la tengo triste y aburrida, que buena idea me has dado.

    Felices fiestas!!!!

    ResponElimina
  10. Això dels caramelets de foie és fantàstic, però les boletes de roquefort i raïm sí que m'han sorprès!!! Petonet i bon any!!!

    ResponElimina
  11. ¡Uhmm, qué bueno todo! ¡Te deseo todo lo mejor para este nuevo año que está a punto de llegar! Besos. :)

    ResponElimina
  12. Quins aperitius mes temptadors!! M'encanten!

    ResponElimina