dimecres, 27 de juny del 2012

Púding de mel i mató


Aquest mes des de Memòries d'una cuinera ens proposaven que preparéssim un plat on el tradicional mel i mató prengués protagonisme. Així que pensant pensant vaig consultar la meva proposta al cap de la tribu de casa i tractant-se d'un amant dels púdings, no vaig tenir més remei que experimentar amb un púding de mel i mató.

Els records que em dóna aquesta combinació d'ingredients és l'autèntica passió que tenia de petita pel mató, combinat amb sucre quan era un marrec i canviant-lo per un bon raig de mel un cop anava creixent centímetres. Sens dubte és un postre ideal amb uns fruits secs, en ple hivern o en ple estiu, però i en púding?

Ingredients (2 unitats o 4 de petites):
- 1 ensiamada petita o un brioix de mida petita
- un polsim de canyella en pols (1/2 culleradeta)
- un polsim de cardamom en pols (1/2 culleradeta)
- 200 ml de llet
- 150 gr de mató
- 60 gr de sucre
- 1 ou
- 2 cullerades de mel de flors blanca



Dins un bol hi posem la llet, el sucre, el mató, l'ou i els polsims de canyella i cardamom. Ho triturem amb la batedora i reservem.
A la base dels nostres gotets o pots on presentarem el púding hi aboquem una cullerada de postres ben plena de mel de flors blanca.

Tallem l'ensiamada a daus mitjans i els posem al damunt de la mel. Afegim una mica del batut de mató que haviem preparat abans fins la meitat del got perquè s'empapí bé. Al cap d'uns 5 min acabem d'afegir la resta del batut.

Enfornem al bany maria durant uns 50 min a 180º. Si veiem que els retalls de brioxeria corren el perill de torrar-se massa tapem el nostre púding amb una mica de paper d'alumini.

Un cop cuit el deixem refredar i seguidament el conservem a la nevera abans de servir.

Bon profit!

21 comentaris:

  1. oleeeeeeeee! en versió puding no m'ho havia plantejat!! m'agrada molt. moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  2. tens unes receptes estupendes ens encanta el teu bloc, o sigui que per aquí ens quedem et convidem a visitar el nostre.http://elmagoylabruja.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Tu inicio al bloc dices "LA COCINA ES LIBERTAR DE EXPRESION, IMAGINAR DISFRUTAR Y PROBAR" realmente haces honor a ello. Esta receta debe ser increible, tomo nota de ella. (la madre aprende de la hija) . besitos

    ResponElimina
  4. mmm, claro que sí, con frutos secos, ¡que buena combinación!

    ResponElimina
  5. Molt original la versió pudding!!! M'encanta, ha de ser boníssim....
    Ptns

    ResponElimina
  6. Molt bona versió!!!!!!!!!!! Ha de ser molt, però que molt bo. Petons

    ResponElimina
  7. jajajaja ets la bomba! a partir d'ara seràs la reina dels puddings! genial!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. Pues yo me comeria un vasito ahora mismo.....Con estos ingredientes estara de vicio.
    Besets.

    ResponElimina
  9. m'agrada moltísim aquest puding

    ResponElimina
  10. Encore un dessert délicieux. J'aime, j'aime.....
    Je t'en prends une part.
    A bientôt

    ResponElimina
  11. Com m'agrada veure tot allò que el Memòries ens ha fet fer. Sí senyora, unes postres delicioses.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  12. Jo també demano què els hi agradaria a casa i després ho adapto...
    He de comprar el cardamom ja!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  13. puding amb ensaimada!!! no m'hi podria pas resistir!! Una proposta molt original i gustosa sens dubte!! petons

    ResponElimina
  14. Ets la reina dels púdings! I aquesta combinació ha de quedar sensacional, ensaImada amb mel i mató...mmm...

    ResponElimina
  15. Quin púding més bo, Helena! L'ensaimada trobo que és la millor manera d'acompanyar la crema... de mató i mel, boníssima!!! Petons

    ResponElimina
  16. Bona idea la del púding!, si és que amb una mica de creativitat i sent una crack dels púdings... postre rodó!!!. Una abraçada, guapa. Bon estiu!

    ResponElimina
  17. Vét aquí la Reina dels púdings...no podies fallar amb el mató, oi? Quines cullerades més exquisides.

    ResponElimina
  18. Hola

    Ando de nuevo por aquí y me apetecía venir a saludarte.
    Quedas invitada a unas albóndigas que he preparado para cenar.
    Me pongo al corriente de lo que ha pasado por tu cocina y tomo buena nota de las recetas que has elaborado.
    Un cordial saludo.

    Kui_Netes
    :)

    ResponElimina
  19. No coneixia el teu bloc i m'ha agradat molt. El puding sembla boníssim, amb aquest toc de cardamom!
    Marta

    ResponElimina
  20. Me acabas de conquistar. Lo del cardamomo es que me puede. Debe de tener alguna propiedad adictiva. Muy buena entrada. Por cierto, no te conocía. Encantada.

    ResponElimina
  21. Que rico como me gusta el requesón con la miel, es un postre sencillo pero delicioss, besos

    ResponElimina