La carn de vedella no és de les meves preferides, o potser és que cada vegada em torno menys carnívora? la qüestió és que tenia dos relloms o tambe coneguts com "solomillo" al congelador fa setmanes i els havia de fer d'alguna forma. Em sap greu pels amants de la carn vermella però jo em negava a cuinar-los tal qual, encara que pugui semblar una "pija" de cal déu del morro fí.
Reconec que el tall en sí és molt fí i deliciós, però transformat en hamburguesa és espectacular, es desfà al paladar i especiat amb comí i altres herbes resulta encara més gustós.
Com a última recepta del mes de Gener us mostro una de les hamburgueses més bones que he tastat mai, anem per feina!
Ingredients per l'hamburguesa: (2 unitats)
- 2 talls de rellom de vedella
- 2 grans d'all picats
- 1 pisca de comí
- 1 pisca d'orenga
- sal
- 1 cullerada de pa ratllat
- 1/2 ou batut
Passem la carn per la picadora i quan la tinguem fina l'incorporem dins un bol. Afegim la resta d'ingredients i ho treballem bé fins que quedin ben integrats.
Formem dos hamburguesetes del tamany que volguem. En aquest cas vaig preferir que fóssin altes i petites. Reservem a la nevera un mínim d'una hora.
Muntatge de l'hamburguesa:
- 2 hamburgueses de rellom
- 2 panets de llavors
- 4 ous de codorniu
- ratlladura de tòfona negra
- 4 cullerades de tomàquet sofregit
Primer obrim els ous de codorniu i els afegim en dos bols petits juntament amb la ratlladura de tòfona pel damunt. Ho tapem amb paper film i els fem al microones en menys d'un minut. És molt important anar controlant perquè no esclatin abans d'hora. Sempre prefereixo fer-los d'aquesta forma que a la paella però els podeu cuinar com volgueu.
Tallem el pa per la meitat i l'escalfem al forn. De mentres anem coent les hamburgueses i un cop siguin cuites ja podrem muntar el plat.
A la base del panet hi posem dos cullerades de tomàquet sofregit. Al damunt col·loquem l'hamburguesa i finalment acabem amb els ous de codorniu trufats.
Bon profit!