dimecres, 8 de maig del 2013

Quiche de pèsols amb pernil


 
 
Com alguns sabeu moltes de les hortalisses que entren a casa venen del nostre hort, i tot i que sembli molt bucòlic tenir un hort propi no sempre un es limita a collir els productes de temporada amb un barret de palla super modernillo i prou.
Collir pèsols mentre et punxes una i una altra vegada amb les ortigues ferotges que s'han encapritxat en néixer justament allà! i mentre el teu gat es revolca i et mira mentre treballes, o quan et recomanen que no respiris mentre toques una ortiga..(ostres però si ja l'he tocada que foto!!) no és or tot el que rellueix.
Però posats a triar prefereixo deixar-me l'esquena de tant en tant a la terra, combatre amb els papa-sastres com si m'hi anés la vida i odiar el gat mentre s'estira i es llepa sencer de dalt a baix. No ho canvio per res i, per això després de tanta feina què millor que preparar una quiche que es fa en un segon, es disfruta en dos i es digereix... força ràpid.


Ingredients:
- 1 paquet de pasta de full o pasta brisa (segons el gust)
- 250 ml de llet
- 4 ous
- 200 gr de pèsols
- 1 ceba tendra petita
- 70 gr de pernil salat
- sal
- pebre
- 1/2 culleradeta orenga
 
Primer posem a coure la pasta de full o pasta brisa dins el motlle que preferim. Forrem amb paper de forn i a sobre en col·locarem un altre retall amb els llegums secs que ajudaràn a donar forma a la pasta de full. Enfornem uns 15 min a 250º. Treiem del forn, retirem els llegums secs i el paper de sobre amb compte i deixem refredar.
 
Tallem la ceba tendra per la meitat i a rodanxes fines. La deixem coure a foc mig fins que quedi daurada. Afegim els pèsols frescos i els anem saltejant, i seguidament incorporem el pernil salat tallat a tires ben fines amb l'ajuda d'unes tisores. Deixem coure tot saltejant fins que quedi cuit. Reservem.
 
En un bol mesclem amb l'ajuda d'una batedora els ous amb la llet, la sal, el pebre i un xic d'orenga. Distribuim els pèsols saltejats a la base de la pasta de full, i seguidament aboquem el batut que haviem preparat anteriorment.
 
Enfornem uns 30 min a 190º o fins ue veiem que el farcit ha quallat. És important anar observant com s'enrrosseix la pasta de full perquè no se'ns cremi. Si veiem que queda massa daurada tapem amb paper d'alumini i deixem que finalitzi la cocció.
 
Un cop feta la retirem del forn i deixem refredar. Es pot preparar amb hores d'antel·lació, inclús d'un dia per l'altre.


 
 
Bon profit!

divendres, 3 de maig del 2013

Magdalenes d'albercoc farcides





Les receptes amb fruita fresca sempre són d'agrair, no tot el plaer es redueix a la xocolata!! Aquestes magdalenes amb farcit de melmelada d'albercoc de bona qualitat, i els grills d'albercoc fresc al damunt els dóna una melositat imperdonable!
 
A part de recomanar-vos aquesta recepta també us volia demanar el vostre vot al Concurs de Caprabo per la recepta de Quiche amb salmó fresc i portobellos. Com ja sabeu he sortit molts cops seleccionada però mai he guanyat, a veure si a la tercera toca! Us estaría molt agraïda...
 
 
Ingredients: (8 unitats)
- 3 ous
- 175 gr de sucre
- 150 ml d'oli d'oliva suau
- 60 ml de llet
- 210 gr de farina
- 1 i 1/2 culleradeta de llevadura
- 4-5 albercocs madurs
- melmelada d'albercoc
 
En un bol batem els ous amb el sucre fins que quedin voluminosos. Afegim l'oli i la llet i remenem fins que quedi una mescla ben homogènia. Per últim afegirem la farina juntament amb la llevadura i mesclem. Deixem reposar amb un drap al damunt durant unes dues hores.
 
Netejem els albercocs i els treiem l'os, els partim en quarts i reservem.
 
Preescalfem el forn a 180º. Omplim els motlles de magdalenes fins a 3/4 parts i seguidament al damunt hi col·loquem una bona cullerada de melmelada d'albercoc i uns tres grills d'albercoc.
 
Enfornem uns 35 min i els deixem refredar al damunt d'una reixeta.
 
Bon profit!